Geloof in actrice

Robert Vuijsje in de bres voor Imanuelle Grives

Schrijver Robert Vuijsje gelooft niet dat de voor drugsbezit opgepakte actrice Imanuelle Grives een drugsdealer is. De twee leerden elkaar in 2012 kennen tijdens de verfilming van Vuijsjes boek Alleen maar nette mensen.

Robert Vuijsje schaart zich aan de kant van voor drugshandel gearresteerde actrice Imanuelle Grives. De schrijver gelooft haar als ze zegt dat ze de grote hoeveelheden drugs die ze bij zich droeg op het festival Tomorrowland alleen maar had om zich in te leven in de rol van drugsdealer die ze binnenkort zou gaan spelen. 

Extreem

Tegen Shownieuws zei de schrijver dinsdag dat hij haar kent als iemand die zich altijd extreem goed inleeft in een rol: "Voor de verfilming van mijn boek is ze in korte tijd 20 kilo aangekomen en daarna ook weer afgevallen. Voor weer een andere tv-serie, die volgens mij The Homeless Project heet, heeft ze – terwijl ze al een succesvol actrice was – drie weken op straat geleefd. Ik ken geen andere Nederlandse acteurs die zo extreem zijn in hoe ze zich voorbereiden.”

Verbazen

Ook zegt hij dat hij zich niet kan voorstellen dat zij vanwege geld haar hele carrière op het spel zou zetten. "Het zou me net zo verbazen als dat ik zou horen dat mijn eigen vrouw een drugsdealer was. Het kan, maar ik zou toch zeer verbaasd zijn.”

Geen rollen in verschiet

Dat er volgens verschillende media die een belronde langs ongeveer alle producenten van films en series maakten geen enkele producent bezig is met een serie of film waarin Imanuelle Grives een drugsdealer zou spelen, maakt haar verhaal wel zwak, geeft Vuijsje toe. "Ik geef toe dat dat een minder sterk punt is, maar dat zij werkelijk dit zou doen zonder haar werk als oogpunt te hebben, dat zou ik bijna niet geloven.”

100 XTC pillen

Grives wordt vrijdag voorgeleid voor de Belgische rechter. Op het festival Tomorrowland werd ze dit weekend gearresteerd met 100 XTC-pillen, 20 gram cocaïne en ook nog flink wat ketamine en MDMA in bezit. In het appartement dat ze huurde via Airbnb werd vervolgens nog meer drugs gevonden.

Meer over:

Reageren