Officieel beschuldigd...

Robin Martens riskeert jarenlange celstraf na mishandeling

9 oktober 2019 12:27 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Robin Martens (27) is officieel verdacht van het mishandelen van een ambtenaar in functie. Daarmee loopt het sla-incident definitief niet met een sisser af voor de GTST-actrice.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Noord-Holland bevestigde aan RTL Boulevard dat Martens officieel te boek staat als verdachte en moet voorkomen. 

Incident

Eind september raakte de actrice in opspraak toen ze na een avondje stappen in Castricum betrokken raakte bij een vechtpartij met de politie buiten een uitgaansgelegenheid. Martens ging met een slok op tekeer tegen een agent en sloeg de diender zelfs enkele malen in het gezicht. Zelf ontkende ze dit, maar bewakingsbeelden laten er weinig onduidelijkheid over bestaan.

Strafeis

Robin moet zich dinsdag 19 november melden bij het Openbaar Ministerie voor een besloten hoorzitting. Als ze daadwerkelijk vervolgd wordt voor mishandeling van een ambtenaar in functie, dan kan de rechter haar maximaal drie jaar celstraf opleggen. Of het ook tot celstraf komt of is aan de rechtbank die mogelijk verzachtende omstandigheden kan laten meewegen. Robins advocaat Peter Plasman was niet bereikbaar voor commentaar.

Meer over