Roelof Hemmen maakt zich boos om 'vuile' reacties op RTL Nieuws-site

20 april 2015 14:26 | actualiteiten | Door Televizier

© Nick van Ormondt - RTL

Nieuwslezer Roelof Hemmen is woedend over de reacties op het nieuws dat er 700 bootvluchtelingen zijn verdronken in de Middellandse Zee.

Roelof Hemmen, nieuwslezer bij RTL Nieuws, reageert in zijn column op de discussie over de verdrinkingsdood van 700 bootvluchtelingen in de Middellandse Zee. "Dat scheelt weer 700 uitkeringen, maal 50 jaar. Kassa!" schreef iemand op de website van RTL Nieuws. Roelof is absoluut niet te spreken over dit soort reacties.

Reageerknop uitgezet

"700 bootvluchtelingen sterven de verdrinkingsdood. Meer dan twee keer MH17. En dan zeggen sommige mensen: Mooi zo!" schrijft de nieuwslezer. "Er waren veel meer meelevende reacties, godzijdank. Maar er was zoveel vuiligheid, dat de redactie de reageerknop heeft uitgezet."

Roelof Hemmen

Roelof is erg begaan met de vluchtelingen. "Ik kan er gewoon niet tegen dat we al die mensen laten verdrinken. Want dat doen we. Er zijn niet genoeg marineschepen in de Middellandse Zee om ze tegen te houden, of te redden. Dat is beleid. Want Europa is bang dat het redden van drenkelingen een aanzuigende werking zou kunnen hebben."

'Noem me een watje'

De nieuwslezer vervolgt: "Dit is wat ze denken: als het risico op de verdrinkingsdood maar groot genoeg is, dan komen ze misschien niet meer. Hoeveel moeten er dan nog dood, voordat ze het snappen? Noem me een watje, maar ik wil gewoon niet dat ze verdrinken. Hoe kunnen we dat nou goedvinden?"

Paus

Roelof sluit zich aan bij de woorden van Paus Franciscus. "De paus zei het simpel en mooi, gisteren. 'Het zijn mensen die verhongeren, worden vervolgd, verwond, uitgebuit en het slachtoffer zijn van oorlog. Ze zijn op zoek naar een beter leven. De confrontatie met zo'n grote tragedie doet mij oprecht pijn.' Mij ook."

Lees ook:
Rick Nieman stopt binnen vijf jaar met RTL Nieuws.

Meer over