Roelof Hemmen stopt bij RTL Nieuws

9 mei 2016 09:28 | actualiteiten | Door Televizier

© William Rutten

Roelof Hemmen is sinds 2000 een van de vaste gezichten van RTL Nieuws. Maar daar komt aan het eind van deze maand verandering in. Dan neemt hij afscheid van het programma.

"Ik stop met de mooiste baan ter wereld. Geheel uit vrije wil. Ik heb mijn ontslagbrief getikt – één regel, en aan het einde van de maand is het voorbij," zo begint Roelof Hemmen zijn afscheidscolumn op de site van RTL Nieuws. "Ik ga weg bij het nieuws, na bijna 23 jaar." 

Nieuwe liefde

"Ik heb hier alles gedaan: redacteur, verslaggever, parlementair verslaggever, presentator. En voordat jij het zegt: ja, ik heb een ander. Ik ben smoorverliefd op de radio. Vier jaar geleden ben ik het erbij gaan doen, maar nu kan ik niet meer zonder." Hij is al elke ochtend bij BNR Nieuwsradio te horen, tweeënhalf uur live op de zender.

Gedoofd vuur

"En nu vind ik het strakke, harde nieuws bij de tv niet meer zo boeiend. Gek hè?" De 53-jarige presentator is dus toe aan iets nieuws, iets totaal anders. "Ik voel dat het heilig vuur langzaam dooft."

Bedankt

Ook vergeet hij de kijkers van het journaal niet in zijn column: "Bedankt, lieve kijker. Dat je het wilde zien, dat je naar me wilde luisteren. Bedankt voor de complimenten, bedankt voor de kritiek." Bedankt Roelof Hemmen voor zestien mooie, en soms minder mooie, jaren. 

Lees hier zijn gehele afscheidscolumn. 

Meer over