'Vond het fantastisch'

Roelof Hemmen wil graag door als sidekick bij talkshow

21 juli 2023 14:33 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Screenshot Videoland / Jinek
Roelof Hemmen, de vaste sidekick van Eva Jinek bij talkshow Jinek, wil dolgraag door als sidekick op televisie. Dat zegt de voormalig RTL-nieuwslezer in gesprek met het AD.

Vertrek Eva Jinek

Roelof Hemmen was voorheen een vast gezicht als nieuwslezer van RTL Nieuws. In 2016 stopte hij daarmee en vervolgde hij zijn carrière als zelfstandig ondernemer. Zo ging hij onder andere aan de slag als nieuwslezer bij Radio 538 en was hij presentator bij BNR Nieuwsradio. Sinds het eind van de zomer van 2022 werd hij de vaste sidekick van Jinek in haar talkshow.

Nu gisteren bekend werd dat Eva Jinek de overstap gaat maken van RTL naar AVROTROS, is er nog niet duidelijk hoe de toekomst van Hemmen als sidekick eruitziet. Over het vertrek van Jinek vertelt Roelof het volgende tegen het AD: ''Het is allemaal heel pril en vers. Heel veel is nog volkomen onduidelijk dus ik denk dat het kaken op elkaar houden wordt.''

Toekomst als sidekick

Hemmen vertelt aan het AD dat hij heeft genoten van zijn bijdrage aan talkshow Jinek. ''Ik vond het fantastisch om te doen. Ik zou ook dolgraag door willen in zo’n rol. Maar verder kan ik nog niets zeggen over mijn toekomst.”

RTL geeft ook nog weinig prijs over hoe ze verdergaan na het vertrek van Eva Jinek. ''Wij werden gisteren ook verrast door het nieuws. De afgelopen jaren hebben we een sterke late night programmering neergezet, waar Renze, Humberto en Beau met z’n drieën aan blijven bouwen. We gaan de komende tijd kijken hoe we het vanaf het nieuwe jaar gaan vormgeven”, aldus een woordvoerder.

Meer over