Rol voor kijker in nieuw seizoen De Rijdende Rechter

Op dinsdag 7 januari begint op Nederland 1 een nieuw seizoen van De Rijdende Rechter. Aan het succesvolle NCRV-programma is een nieuw element toegevoegd: de kijker kan voortaan zelf meespelen tijdens de uitzending.

Via een tweede scherm is het mogelijk om plaats nemen in de stoel van mr. Frank Visser. In iedere uitzending kan de kijker online meespelen en tot een oordeel komen over een zaak.

Het vorige seizoen

In het vorige seizoen was er eerste instantie al sprake van een tweede scherm. Maar omdat de producenten het interactieve element nog meer bij de uitzending wilden betrekken werd er na twee afleveringen even mee gestopt. De verbeterde versie zal het komende seizoen in gebruik worden genomen.

Ingewikkeld

Kijkers ontdekken dat het nog niet zo gemakkelijk is om in de schoenen te staan van mr. Frank Visser. Geen enkele zaak is zwart-wit en de rechter weegt allerlei argumenten tegen elkaar af. Bovendien spelen er tijdens de rechtszaak allerlei belangen en emoties van de betrokkenen, die de uitspraak niet mogen beïnvloeden.

De eerste aflevering

In de eerste aflevering van De Rijdende Rechter kan de kijker direct aan de slag met een burenruzie. Mr. Visser gaat op bezoek bij de buren Bons en Leeuwenstein in het kleine plaatsje Sliedrecht. Tot vorig jaar waren de buren goed bevriend met elkaar.

Situatie loopt uit de hand

De situatie is nu volkomen anders. Met de komst van een zoontje wil de familie Leeuwenstein een hek plaatsen voor de veiligheid. Dit tot groot ongenoegen van de buren, met vele ruzies en zelfs doodsbedreigingen tot gevolg. De hulp van Mr. Frank Visser en nu ook de kijker is dus gewenst.

De Rijdende Rechter is iedere dinsdag vanaf 27 januari 2014 te zien om 22.20 uur op Nederland 1.

Reageren