RTL 4 grijpt in op tegenvallende woensdagavond

De medische realityserie 24 Uur Op De Spoedeisende Hulp gaat van de buis. In plaats daarvan zendt RTL 4 vanaf woensdag herhalingen van Syndroom uit.

24 Uur Op De Spoedeisende Hulp stond gepland voor de woensdagavond om 21.30 uur. Een woordvoerder van RTL bevestigt dat daar verandering in komt, meldt BuzzE. De medische realityserie wordt geschrapt en RTL 4 speelt de troefkaart Johnny de Mol: vanaf deze week al komen er herhalingen van zijn programma Syndroom op tv.

24 Uur Op De Spoedeisende Hulp

24 Uur Op De Spoedeisende Hulp is een Britse realityserie over de eerstehulpafdeling van het ziekenhuis King's College in Londen, een van de drukste ziekenhuisafdelingen van heel Groot-Brittannië. RTL 4 startte met de serie op 28 januari en trok daar 763.000 kijkers mee. Dat was al niet zo'n beste score, maar het aantal kijkers liep in de weken daarna nog terug: eerst tot 689.000 kijkers en afgelopen woensdag tot 630.000 kijkers. Te weinig voor RTL 4. Of zoals de woordvoerder het uitlegt: ''De verwachting is dat we meer mensen een plezier doen als we de herhaling van Syndroom uitzenden."

Door Het Oog Van De Naald

De lead-in van 24 Uur Op De Spoedeisende Hulp was ook niet denderend, want Nicolette van Dams naaishow Door Het Oog Van De Naald haalt geen overtuigende kijkcijfers. Concurrent SBS 6 wist RTL 4 afgelopen woensdag te verslaan, met Danni Lowinski en Hoeveel Ben Je Waard?. Heer en meester op woensdagavond is NPO 1, met natuurserie Life Story en detective Midsomer Murders.

Reageren