RTL gaat tv-programma's beter beveiligen

Nadat in één week Life 4 You en RTL Late Night verstoord werden door mensen uit het publiek gaat RTL maatregelen nemen. Beveiligers zullen voortaan beter opletten.

Dat meldt RTL Nederland in het AD. De verscherping van de beveiliging komt nadat afgelopen zondag een man met een apenmasker Life 4 You verstoorde. De man stond ineens in beeld terwijl Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Edsilia Rombley en Glennis Grace optraden. Carlo Boszhard begeleidde de man uit beeld, maar de zingende dames hadden de schrik te pakken. Vooral Berget Lewis kon niet uit over het incident: „Voor hetzelfde geld steekt zo'n engerd een mes tussen je ribben.”

Late Night

Maandagavond was het weer raak tijdens RTL Late Night. Middenin het verhaal van Chantal Janzen stonden twee jongen mannen op die vertelden dat ze wegmoesten om de trein te halen. Het ging om twee dronken studenten.

Voorkomen

RTL geeft beveiligers nu de opdracht alerter te zijn op dat soort vlegels, al kun je dit volgens de zender nooit helemaal voorkomen: „Helaas kan zoiets voorkomen bij uitzendingen - met beveiliging - die live en met publiek zijn” Bij Life 4 You en bij Late Night zit het publiek inderdaad vlak bovenop de set, dus het is de vraag of beter oplettende beveiligers iets uitmaakt.

Reageren