RTL Nederland schrapt Premiersdebat

12 februari 2017 18:18 | actualiteiten | Door Televizier

© RTL Nederland

RTL 4 zet een streep door het geplande Premiersdebat tussen de vier belangrijkste premierskandidaten nadat Mark Rutte en Geert Wilders besloten niet deel te nemen.

Zonder de PVV en VVD, in de peilingen de grootste partijen, ziet RTL geen reden het debat te organiseren. RTL Nieuws adjunct hoofdredacteur Pieter Klein (foto) bracht het nieuws naar buiten.

Meer dan vier

De reden dat Wilders en Rutte verstek laten gaan is het feit dat RTL tegen de afspraken in bekend maakte zo nodig meer dan vier partijen uit te nodigen. Uit de laatste opiniepeilingen blijkt namelijk dat het verschil tussen de vierde en vijfde partij zo minimaal is dat de zender besloot het format uit te breiden naar vijf. PVV en VVD zijn het niet eens met de wijziging en trokken zich eerder vandaag terug.

Carrédebat

Het geplande Carrédebat op zondag 5 maart, waar de lijsttrekkers van de acht grootste partijen voor zijn uitgenodigd, gaat vooralsnog gewoon door. Klein: “We hadden gehoopt dat algemeen belang van informeren kiezers doorslag zou geven. Dat is dus niet gelukt. Nu het vizier op Carré, 5 maart.”

Meer over