Met Beau en Renze

RTL organiseert twee verkiezingsdebatten in november

5 oktober 2023 14:53 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© Samuel van Leeuwen
RTL pakt flink uit rond de verkiezingen. De zender organiseert twee verkiezingsdebatten met o.a. Renze Klamer. En Beau van Erven Dorens ontvangt alle lijstrekkers ook nog eens in zijn talkshow.  

Het eerste debat is op 5 november om 21:15 op RTL 4 en komt live vanuit het Amsterdamse debatcentrum Felix Meritis. Onder leiding van Daphne Lammers en Fons Lambie gaan de lijsttrekkers van de grootste partijen in de peilingen in debat. Dat zijn de drie grootste partijen in de Peilingwijzer van 26 oktober 2023, maar afhankelijk van de peilingen kan daar nog een vierde partij bij komen.

Zes partijen

Het tweede debat is zondag 12 november om 21:15 uur op RTL 4 met Renze Klamer, Jetske Schrijver en Frits Wester die met zes lijsttrekkers aan de slag gaan. Dat zijn de lijsttrekkers van de zes grootste partijen volgens de Peilingwijzer op 1 november 2023. Ook hier geldt dat het debat kan worden uitgebreid, in dit geval tot maximaal zeven partijen.

Beau

Naast deze twee grote debatten, is er in de week voor de verkiezingen elke avond een lijsttrekker te gast bij Beau. Op de dag van de verkiezingen op 22 november doet RTL Nieuws de hele dag live verslag vanuit het land. ’s Avonds is er dan vanaf 20.30 uur live De Verkiezingen: de Uitslagenavond, gepresenteerd door Daphne Lammers en Beau van Erven Dorens. Ook Fons Lambie schuift dan aan voor een eerste duiding van de uitslagen.

Op 23 november volgt in de vroege ochtend De Verkiezingen: de Uitslagenochtend met Carien ten Have, Robbie Kammeijer en Frits Wester.

Meer over