RTL reageert op hulp-tv-artikel in NRC

23 november 2016 15:47 | actualiteiten | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Dagblad NRC begon de dag met een nogal kritisch stuk over de hulptelevisie waarin RTL gespecialiseerd is. RTL en producent Blue Circle reageren nu met een officiële verklaring. En ze zijn niet blij.

RTL en Blue Circle vinden dat NRC een eenzijdig beeld schetst in het eerste deel van hun reeks over de hulp-tv op RTL. „Dat beeld doet geen recht aan de werkelijkheid”, zo zegt RTL. „Dat vinden wij jammer. We zien het als onze taak om de mensen die aan deze hulpprogramma's meewerken ook echt te helpen. Met die insteek zijn we programma’s zoals Een nieuw begin, Geef mij nu je angst, Obese, Gepest, Ontvoerd, Diagnose gezocht en Uitstel van executie ook ooit gestart. We behalen hiermee al jaren positieve resultaten.

Kunstgebit in Een nieuw begin

NRC is vooral kritisch op Een nieuw begin (zie foto), het programma met Angela Groothuizen waarin het uiterlijk van deelnemers op de schop ging. De grootste klacht komt van Donnee Gans, die een nieuw gebit kreeg dat veel te groot is waardoor het de hele tijd uit haar mond valt. Andere dames werden gestimuleerd om meer ingrepen te ondergaan dan ze van te voren hadden gewenst. Al met al vallen de klachten tot nu toe best mee als je ziet hoeveel deelnemers in de loop der jaren meewerkten aan de verschillende hulpprogramma's.

Tientallen vragen

In het gezamelijke statement zegt RTL ook dat NRC niet netjes is omgegaan met de informatie die RTL beschikbaar stelde: „In de aanloop naar dit artikel hebben wij en alle betrokken partijen tientallen vragen ontvangen van NRC. Slechts een klein deel van de antwoorden is overgenomen.”

De komende dagen volgen nog twee artikels over de hulp-tv van RTL 4 in het NRC.

Meer over