Samenwerking opgeschort

RTL is voorlopig even klaar met Ali B

19 januari 2022 15:13 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© William Rutten
Het ziet er niet naar uit dat we Ali B nog terug gaan zien in programma's van RTL. De zender heeft de samenwerking met de rapper opgeschort. Dat gebeurde na een tweede aangifte tegen B.

Een woordvoerder van RTL meldt dat de samenwerking dinsdag al werd gestopt. Officieel is niet bekend of de zender die beslissing nam vanwege de tweede aangifte maar dat ligt wel voor de hand. 

Ali ontkent

Beide aangiftes tegen de coach van The Voice of Holland zijn gedaan door oud-deelnemers van de talentenjacht en gaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ali B ontkende tot nu toe alles. Als het goed is komt zijn raadsman later vandaag met een nieuwe verklaring. 

BOOS

Donderdagmiddag om 16:00 staat de uitzending van het programma BOOS op YouTube waarin we hopelijk meer te weten komen over alle misstanden bij The Voice

Holland's Got Talent

Het opschorten van de samenwerking betekent ook dat Ali B niet te zien zal zijn in het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent waarvan de opnamen gepland staan voor maart. RTL moet op zoek naar een nieuwe coach. En ditmaal eentje met een smetteloze staat van dienst. 

Meer over