RTL stelt lancering RTL Z uit tot september 2015

RTL start pas in september 2015 met de digitale 24-uurszender RTL Z. Het nieuwe net zou aanvankelijk begin 2015 beschikbaar zijn.

RTL kondigde afgelopen september de komst van RTL Z aan, het vijfde net van de commerciële zendergroep. Het splinternieuwe kanaal zou in het eerste kwartaal van 2015 worden gelanceerd, maar dit is nu uitgesteld tot 7 september 2015. De nieuwe website en de vernieuwde app staan enkele dagen eerder al online. 

RTL

RTL meldt in een verklaring aan de Volkskrant dat het simpelweg te vroeg is om RTL Z begin 2015 beschikbaar te stellen. ‘’We hebben meer tijd nodig voor het afbouwen van de nieuwe, technisch zeer hoogstaande studio. En omdat ook het digitale aanbod voor het nieuwe RTL Z heel zwaar meeweegt, is er gerekend op een uitgebreide testperiode. Dan zit je al tegen de zomer aan - dat vonden wij verre van ideaal’’, aldus woordvoerster Kim Koppenol van RTL Nederland. 

RTL Z

RTL Z wordt een netwerk voor de zakelijk geïnteresseerde en ondernemende Nederlander. Dit publiek moet zowel via tv, als digitaal en middels evenementen worden bereikt. Op deze manier kan RTL 7 zich volledig richten op de mannelijke doelgroep.

SBS Broadcasting lanceert 1 januari al een splinternieuwe zender. SBS 9, zoals het kanaal heet, zendt naar eigen zeggen de nieuwste en beste series uit.

Meer over:

Reageren