Buitenspel

RTL trekt stekker uit voetbaltalkshow Humberto Tan

24 juli 2019 11:22 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten

Het praatprogramma VTBL stopt. Mede door de slechte kijkcijfers trekt RTL na slechts één seizoen de stekker uit de RTL7-show van Humberto Tan.

"Na één seizoen trekken we met het programma onvoldoende kijkers, ondanks de verhuizing naar een nieuw tijdstip. Met de kennis van het afgelopen jaar en de resultaten van een onderzoek onder kijkers en fans was dit een logische conclusie", schrijft RTL. Naar de eerste twee afleveringen keken nog 275.000 mensen, maar dat aantal nam al gauw af.

Actuele beelden

De kijker heeft behoefte aan actuele voetbalbeelden voor de duiding en die zijn voor de zondag niet beschikbaar. De enige oplossing voor de beelden is VTBL verplaatsen naar een ander moment in de week. "We hebben deze optie onderzocht en we denken niet dat schuiven in een drukbezette voetbalweek tot meer succes zal leiden. We doen voetbalfans bovendien geen plezier door te concurreren met voetbalwedstrijden of andere voetbalprogramma’s."

Talpa

De eerste uitzending van VTBL, met Humberto Tan als presentator, was op zondag 20 januari. Het programma nam de plaats bij de zender in van Voetbal Inside, het programma dat met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp meeverhuisde naar Talpa.

The Repair Shop

De concurrentie op zondagavond is sowieso moordend. NPO 1 heeft Studio Voetbal met Tom Egbers, terwijl Ziggo Sport Rondo heeft Jack van Gelder en op FOX Sports begon de dag met De Tafel van Kees met Kees Jansma. Humberto Tan keert na de zomer wel terug bij RTL 4 met het programma The Repair Shop.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Goed nieuws maar helaas ook slecht nieuws..... #RTL #GeluidAan #VTBL #Repairshop

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan) op

Meer over