RTL wil praten met Jelle Brandt Corstius over verkrachting

26 oktober 2017 15:07 | actualiteiten | Door Televizier

© Hans Pool/VPRO

RTL en producent Blue Circle zijn zich kapot geschrokken van het verhaal van Jelle Brandt Corstius in Trouw en bij DWDD. Jelle werd verkracht toen hij als redacteur bij Barend & Van Dorp werkte en RTL en Blue Circle willen meer informatie.

Het incident vond plaats begin deze eeuw toen Brandt Corstius als redacteur bij de talkshow Barend & Van Dorp werkte. De televisiemaker werd door een mannelijke collega gedwongen tot orale seks en op een haar na tot anale seks. Tot deze week hield hij zijn mond over de verkrachting. De naam van de dader durft hij niet te publiceren uit angs voor een rechtszaak wegens smaad.

Veilige werkomgeving

RTL en Blue Circle vinden het heel naar dat het incident plaatsvond bij een van hun programma's. In een verklaring zeggen de twee bedrijven: 'Het recht op een veilige en gezonde werkomgeving is voor ons van het grootste belang. „Wij willen dan ook benadrukken dat geen enkele vorm van ongewenst gedrag door ons wordt getolereerd. Mocht hier wanneer dan ook sprake van zijn, dan hopen wij van harte dat mensen zich melden zodat we daar adequaat tegen kunnen optreden.”

Meer over