RTL zet in op Video on Demand met aankoop Videoland

RTL gaat keihard de strijd aan met Netflix. Het mediaconcern zet flink in op Video on Demand door de digitale tak van Videoland op te kopen.

Eerder dit jaar maakte Netflix, het bedrijf dat tegen een vast bedrag onbeperkt tv-series en films aanbiedt, bekend naar Nederland te komen. Binnen nu en een maand gaat de dienst van start. RTL laat dit niet zomaar gebeuren: zij komen nu met een vergelijkbare dienst.

Videoland

Woensdagochtend werd bekend dat RTL de Video on Demand activiteiten van Videoland heeft overgenomen. De CEO van RTL Nederland laat weten: "We zien dat consumenten steeds bereidwilliger worden om voor het juiste aanbod te betalen. Daar spelen we met deze overname perfect op in."

Vast bedrag per maand

Netflix biedt zijn films en series onbeperkt aan voor €7,99 per maand. Ook RTL zal met een dergelijke abonnementsvorm komen. Zo meldt RTL: "Videoland is nu nog een pay-per-view dienst. Dit najaar nog komen we met het eerste all-you-can-watch abonnement van Nederland, waarbij de consument voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang krijgt tot films, premium series uit het buitenland en het beste van Nederlandse bodem."

Nederlandse films en series

Met het aanbod van deze Nederlandse films en series hoopt RTL Netflix uiteindelijk te kunnen aftroeven. Wat het abonnement van Videoland precies gaat kosten is nog niet bekend, daar moeten de RTL-bazen nog even flink voor doorrekenen.

De vernieuwde on demand-videodienst met de RTL-content komt in september 2013 beschikbaar via Videoland.com. Later dit najaar volgen de overige programma's en films.

Kritiek op netflix

Recent kwam er nog kritiek op Netflix; het bedrijf zou het beeld van films teveel bijsnijden. Hopelijk is RTL niet hetzelfde van plan met hun content.

Reageren