Na nieuwe beschuldigingen van wangedrag

RTL zoekt vervanger Matthijs van Nieuwkerk voor programma rond de Olympische Spelen

16 februari 2024 07:45 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Tom Cornelissen
Matthijs van Nieuwkerk zou een programma over de Olympische Spelen presenteren aankomende zomer, maar door nieuwe beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag wordt zijn terugkeer op televisie uitgesteld. RTL is nu op zoek naar een nieuwe presentator om Matthijs te vervangen.

Dat meldt het AD.

Nieuw RTL-programma

Het nieuwe programma waar RTL aan werkt, wordt gemaakt in Parijs. Hier worden aankomende zomer de Olympische Spelen georganiseerd. Het plan was dat Matthijs van Nieuwkerk zeven avonden per week te zien zou zijn met het nieuwe programma.

Na de presentatie van het Rapport-Van Rijn over wangedrag bij de publieke omroep en de melding van BNNVara-directeur Suzanne Kunzeler over fysieke intimidatie door Matthijs van Nieuwkerk, is besloten dat Matthijs nog niet terugkeert op televisie. ''Er lopen momenteel gesprekken met andere presentatoren'', aldus een woordvoerder van RTL.

Comeback uitgesteld

Van Nieuwkerk tekende aan het begin van dit jaar een vierjarig contract bij RTL. Hij zou dit jaar in ieder geval twee programma's maken. Dat zou gaan om een talkshow op zondag en het dagelijkse programma rond de Olympische Spelen in Parijs. Na de verschijning va het rapport van de commissie-Van Rijn, kwam er nieuwe informatie naar buiten over wangedrag bij talkshow De Wereld Draait Door, waar Matthijs jarenlang presentator van was.

BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler vertelde bij talkshow Sophie & Jeroen dat Matthijs van Nieuwkerk zich ook schuldig heeft gemaakt aan fysieke intimidatie. 

Wie het stokje van Matthijs overneemt voor het nieuwe RTL-sportprogramma, is nog niet duidelijk.

Meer over