RTL4-baas Erland Galjaard: "SBS 6 is geen concurrent meer voor ons"

Erland Galjaard, programmadirecteur bij RTL 4, kijkt niet meer om naar SBS 6. "Ik zie nog eerder NPO 1 als concurrent."

Erland Galjaard denkt dat RTL 4 zich geen zorgen hoeft te maken om concurrentie van SBS 6. "SBS is wat amusement betreft geen zender meer waar we naar kijken," zegt hij in het AD. Erland ligt er dan ook niet wakker van dat de nieuwe RTL 4-show Superkids best wel lijkt op SBS 6' We Are Family. In allebei de shows treden kinderen op in verschillende disciplines.

We Are Family

Erland Galjaard zegt dat hij We Are Family niet heeft gezien en stelt zelfs niet te weten wat voor programma het is: "Is dat een talentenjacht?" De show met Jochem van Gelder was zaterdag onderdeel van de vernieuwde zaterdagavond van SBS 6, samen met muziekshow Lekker Nederlands.

Sterren Springen

Allebei programma's die ook best bij RTL 4 hadden gepast, zou je denken, maar volgens Erland heeft SBS 6 een ander publiek. "Zelfs een programma als Sterren Springen, dat ons toentertijd ook werd aangeboden en uiteindelijk op SBS beter scoorde dan ik verwachtte, zou ik niet op RTL 4 willen hebben," legt de programmabaas uit. "Dries Roelvink in een zwembroek van de duikplank, past hier niet."

Voetbal

"Uit de keuzes die SBS de afgelopen jaren maakte, concludeer ik dat zij niet met ons concurreren," vertelt hij. "Natuurlijk kijken we naar die zender als die voetbal uitzendt, maar ik zie nog eerder NPO 1 als concurrent. Sowieso gaan we als RTL natuurlijk onze eigen weg."

Lees ook:
RTL 5 neemt Andy & Melisa over van SBS 6.

Reageren