Taxi-en maar

Rutger Castricum maakt nieuw seizoen van De Klimaatkar

27 oktober 2022 11:31 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© PowNed
Rutger Castricum zal ook dit jaar zijn bekende taxi uit de stalling halen. Vanaf maandag 31 oktober is hij namelijk weer dagelijks te zien met De Klimaatkar.

Dit seizoen zal er met name aandacht zijn voor het heetste hangijzer van het afgelopen jaar: de stikstof- en energiecrisis.

Lees ook: Harm Edens presenteert amusementsshow Het Grote Groene Idee 

De Klimaatkar

In het programma De Klimaatkar, dat voortborduurt op De Hofkar, ontvangt hij elke aflevering weer een andere gast met wie hij de klimaatcrisis bespreekt. De vraag of er wel of niet iets aan de hand is met het klimaat, is natuurlijk allang niet meer aan de orde. Maar over oplossingen valt er nog genoeg te discussiëren. Rutger Castricum confronteert zijn gasten dan ook met scherpe vragen, voelt de verantwoordelijke politici aan de tand over het beleid en ook persoonlijke zaken komen aan bod.

Gasten 

Dit seizoen gaat hij onder meer langs bij voormalig staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker, minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten, minister voor Stikstof en Natuur Christianne van der Wal, radio- en televisiepresentator Harm Edens en cabaretier Freek de Jonge. 

Benieuwd? De Klimaatkar is vanaf maandag 31 oktober dagelijks te zien om 22:10 uur op NPO2, direct na Nieuwsuur. 

Meer over