Na uitspraak Johan Derksen

Rutger Castricum maakt zich geen illusies over presenteren Vandaag Inside

8 mei 2023 15:22 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Screenshot SBS6 / Vandaag Inside

Johan Derksen was onlangs te gast in het programma Taxi Castricum, waarin Rutger Castricum elke week een bekende Nederlander naar zijn of haar plaats van bestemming rijdt. Tijdens dat programma gaf Derksen aan dat hij Rutger een goede opvolger zou vinden voor Vandaag Inside

Castricum heeft inmiddels gereageerd op die uitspraak en zegt dat hij zich 'absoluut geen illusies' maakt en niet van plan is de rol van Johan over te nemen. Tegen het ANP vertelt Rutger dat het programma zonder het vaste trio, Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen niet zou standhouden.

Taxi Castricum

Tijdens het programma Taxi Castricum kreeg Derksen de vraag wie hem zou moeten opvolgen als hij ooit zou stoppen met Vandaag Inside. Daarop antwoordde hij als volgt: ''Nou, dat is niet omdat je naast me zit, maar ik denk dat jij dat zou kunnen. Ik denk dat jij de enige in Nederland bent die dat kan Je hebt iets meer innerlijk fatsoen dan ik, je bent ook iets minder genadeloos in je uitspraken, maar je bent snel en je hebt de juiste humor'', zei Derksen tegen de PowNed-presentator.

Over het presenteren van de show zei Derksen het volgende: ''Je moet tegen een stootje kunnen. Ik zit niet op social media, want mijn dochter zegt altijd: lees het ook maar niet. Dus dat is de tip. En de volgende tip is dat je dan meteen van dat hongerloon van de publieke omroep af bent.''

Realistisch 

Castricum geeft aan het ANP toe dat hij het heel leuk vond om te horen. Hij vertelt daarnaast dat hij het goed met Johan kan vinden. ''Maar ik denk niet dat hij ook bedoeld heeft dat ik op die stoel ga zitten. Het zijn die drie mannen die het programma dragen. Denk je dat ik daar mijn vingers aan zou branden?'', zegt hij erover. Hij laat dan ook weten dat hij er 'heel realistisch in' is dat het niet gaat gebeuren en dat hij niet echt de rol van Johan zal overnemen. 

Nieuw contract

Voorlopig hoeven Vandaag Inside-liefhebbers zich dan ook geen zorgen te maken over dat Johan Derksen stopt met de SBS6-talkshow, want onlangs heeft het trio hun contract verlengd. Dat betekent dat zij tot de zomer van 2025 aan Talpa verbonden blijven.  

Meer over