Samuel L. Jackson deelt NRA-filmpje Zondag met Lubach

21 februari 2018 10:38 | actualiteiten | Door Televizier

Samuel L. Jackson steunt het item van Zondag met Lubach waarin wordt uitgehaald naar de Amerikaanse wapenlobbyclub NRA. Aanleiding hiervoor is de schietpartij op een school in Florida, waarbij zeventien mensen omkwamen.

“Hoe kan het dat zij het wel goed hebben, en wij zo fout zitten?” schrijft de acteur bij het filmpje op Twitter. In twee dagen tijd werd het filmpje meer dan een half miljoen keer bekeken.

Nonsensical Rifle Addiction

De video van Zondag met Lubach gaat over het grote aantal sterfgevallen in de Verenigde Staten als gevolg van schietpartijen.

Schietpartij Florida

Het item wordt nu opnieuw massaal bekeken na het bloedbad in Parkland. Op 14 februari liep de 19-jarige Nikolas Cruz een middelbare school in Florida binnen en begon hij om zich heen te schieten. Zeventien mensen kwamen om bij de schietpartij.

Protestmars

Op 23 maart vindt er in Washington een protestmars plaats. Leerlingen die de schietpartij hebben overleefd, noemen het de “mars voor onze levens”. Celebrity’s als Oprah Winfrey, George Clooney, Steven Spielberg en Justin Timberlake hebben hun steun betuigd en geld geschonken voor de mars.

Meer over