Sander en de Socials

Sander Schimmelpenninck maakt spin-off van Sander en de Kloof

30 augustus 2023 13:50 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© KRO-NCRV
Na het bescheiden succes van Sander en de Kloof zit Sander Schimmelpenninck niet stil. Vanaf oktober is hij te zien in Sander en de Socials, een vierdelige serie over de wetteloosheid van social media.

Dat blijkt uit de seizoenspresentatie van de NPO.

Sander en de Socials

In Sander en de Socials houdt Sander Schimmelpenninck zich bezig met zaken als internet en social media. Voor veel liberaal democraten leek wat er momenteel gaande is voorheen de ultieme droom: om in een paar seconden en met een kort en krachtig berichtje de hele wereld te kunnen bereiken. Er stond zo een forum voor vrije meningsuiting en open debat.

De realiteit is echter minder rooskleurig, zo vinden kenners. Social media wordt immers ook gebruikt door roekeloze presidenten om aan de macht te komen en om referenda te kapen. 

Sander Schimmelpenninck

Als iemand daar veel over weet, is het Sander Schimmelpenninck. Als fervent X-gebruiker (voorheen: Twitter) zit hij er middenin. Maar voor hoelang nog? Om daar achter te komen, neemt hij in deze nieuwe documentaireserie niet alleen de gevolgen van de komst van social media onder de loep, maar ook zijn eigen gedrag. Zou daar iets aan moeten veranderen?

Sander en de Socials is vanaf 30 oktober wekelijks te zien bij VPRO op NPO3.

Meer over