SBS 6 gooit vooravond wéér om: Hart van Nederland om zes uur

Voor de zoveelste keer wijzigt SBS 6 de vooravond: Hart van Nederland gaat naar 18.00 uur, MasterChef Holland komt dan van 18.30 tot 19.30 uur.

Bij SBS 6 is het altijd weer een verrassing wat er voor de vooravond in de tv-gids staat. Waar concurrenten NPO 1 en RTL 4 al jaren dezelfde successen uitzenden, schiet de programmering van SBS 6 alle kanten op. Afgelopen jaar werden bijvoorbeeld Is This Love?, Show Vandaag en Geld Maakt Gelukkig uitgeprobeerd en weer geschrapt.

Hart van Nederland

De nieuwste wijziging is dat de vroege editie van Hart van Nederland een uur naar voren wordt gehaald. Vanaf maandag is het programma niet meer om 19.00 uur, maar om 18.00 uur te zien.
Zendermanager René Oosterman legt in De Telegraaf uit: "We doen dit om tegemoet te komen aan de nieuwsbehoefte om 18.00 uur. Onze kijkers zijn dan net thuis en wij denken dat dit een betere plek is voor Hart van Nederland."

Shownieuws

Ook het korte blokje van Shownieuws schuift mee naar voren. Daardoor komt dat om 18.20 uur terecht, vlak voor RTL Boulevard. Zo zou SBS 6 bepaalde scoops nog wel eens vóór RTL kunnen brengen.

MasterChef Holland

Door de verhuizing van Hart van Nederland en Shownieuws komt het nieuwe seizoen van MasterChef Holland een half uurtje later op tv. Tussen 18.30 en 19.30 uur neemt de kookshow het op tegen RTL Boulevard.

Lees ook
MasterChef Holland is vanaf dit seizoen dagelijks op tv bij SBS 6.

Utopia

Utopia, de enige grote hit in de vooravond van SBS 6, blijft wel gewoon om 19.30 uur staan. Een nieuw programma voor na Utopia laat nog even op zich wachten, nu Geld Maakt Gelukkig is geschrapt. René Oosterman: "We zijn nog op zoek naar een dagelijks programma dat om 20.00 uur aansluit op Utopia, maar dat zal pas dit najaar te zien zijn."

Reageren