SBS 6 stopt per direct met MindMasters Live

28 november 2015 13:44 | actualiteiten | Door Televizier

De directie van SBS 6 heeft het dramatisch bekeken MindMasters Live per direct geschrapt. De kijkcijfers waren niet meer te verantwoorden.

SBS-televisiedirecteur Peter Lubbers maakte het nieuws eerder vandaag in een persverklaring bekend.

"MindMasters teleurstellend"

Lubbers noemt het besluit enorm jammer: "De kijker kon Mindmasters Live onvoldoende waarderen en het werd dan ook niet goed genoeg bekeken. Dit kan gebeuren: niet elk programma scoort." Na de matig bekeken debuutafleverling had producent Stepping Stone het programma aangescherpt, maar de tweede aflevering scoorde met 496.000 nog lager. Dat was voor SBS reden te stoppen: "Ondanks de nodige inhoudelijke verbeteringen bleef het teleurstellend en zien wij dit ook niet meer veranderen."

Gefaald prestigeproject

Dat MindMasters Live niet het succes is waar de zender op gehoopt had, moet een klap zijn voor SBS. De show had na K3 Zoekt K3 het meest spectaculaire alternatief voor The Voice of Holland moeten worden. In een prijzige reclamecampagne werd wekenlang de spanning opgevoerd, de onthulling van de Raad van 10 werd een evenement an sich met leden als Sabia en Boer Geert. Maar het mocht niet baten, de kritieken op de eerste aflevering waren vernietigend. Het zou te saai, weinig spectaculair en vooral te traag zijn, ondanks de niet aflatende belofte van mentalistencoach Uri Geller dat het "mind blowing!" zou worden. 

Kim-Lian van der Meij

Het falen van MindMasters Live is ongetwijfeld ook een bittere pil voor presentatrice Kim-Lian van der Meij. De mentalistenshow is de zoveelste tv-klus die vervelend afloopt. Dit seizoen kortte de zender De Nationale Tweelingtest in en vorig seizoen sneuvelde haar trouwprogramma Het Geheim van een Goed Huwelijk ook vroegtijdig. Eerder in 2015 overkwam haar matig bekeken woensdagavondshow De Grote Herkansing hetzelfde lot en ook Thuis op Zondag haalt het qua kijkcijfers niet bij RTL-concurrent Carlo's TV Café

De prijs

De winnaar van MindMasters Live zou mogen optreden tijdens het Festival of Magic in het Italiaanse Saint Vincent. Wat er met die prijs gaat gebeuren, is niet bekend. In ieder geval zal Kees Tol zijn deelname niet snel vergeten.

Meer over