"SBS-baas vertrekt na ruzie met John de Mol"

31 mei 2016 11:55 | actualiteiten | Door Televizier

Tv-directeur Peter Lubbers stapt volgens insiders op bij SBS omdat hij bonje heeft met aandeelhouder John de Mol. Een van de twistpunten is de tv-flop Wat Een Poppenkast!.

Lubbers vertrekt 'binnenkort' als programmabaas van SBS 6, Veronica en Net5, vertellen insiders aan het AD. Hij zou op te veel verzet stuiten van aandeelhouders John de Mol en Sanoma, die SBS in 2011 kochten voor een miljard euro.

Wat Een Poppenkast!

Peter Lubbers krijgt volgens het AD de schuld van de tegenvallende kijkcijfers van de zenders. En de tv-baas zou zelf dan weer de bemoeienis van Talpa en Sanoma helemaal zat zijn. Zo zou Lubbers niets gezien hebben in de Talpa-shows Wat Een Poppenkast! en Lekker Nederlands, maar dreef John de Mol zijn zin toch door. Beide programma's zijn flink geflopt.

MindMasters

Hoewel SBS 6 met de Champions League een groot publiek trekt en ook scoort met series als Dokter Tinus en De Jacht, blijven de grote successen zeldzaam. Met name op vrijdag en zaterdag heeft de zender moeite om hits te programmeren. Programma's als MindMasters LIVE en De Vreemde Eend met nieuwe aanwinst Irene Moors weten de kijkers niet te bekoren.

René Oosterman

Eerder sneuvelden al meerdere SBS-bonzen. Algemeen directeur Georgette Schlick trad in 2013 terug en begin 2015 werd Lubbers' voorganger Remko van Westerloo aan de kant gezet. René Oosterman, zendermanager van SBS 6, stopte dit najaar per direct. SBS laat nu weten 'niet op interne zaken in te gaan'.

 

Meer over