Bloedneus en schaafwond

Schrikmoment bij Op1 nadat tafelgast onderuit gaat

3 mei 2023 09:31 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Still Uitzendinggemist
Voor de kijkers en de mensen in de studio van Op1 was het even schrikken gisteravond. Een van de gasten van de talkshow ging namelijk onderuit buiten beeld van de camera's. Andere gasten schieten gast Corlien Doodkorte te hulp terwijl presentatoren Charles Groenhuijsen en Margje Fikse aan de kijker probeerden uit te leggen waarom er ineens zo veel consternatie was in de studio.

Doodkorte kwam naar de studio om te vertellen over genezing na bidden. Zij is zelf een Parkinson-patiënte en zou vertellen over haar eigen ervaringen daarmee.

Gevallen

Margje Fikse vertelde: "Ondertussen is er hier wat consternatie in de studio, want een van de gasten is gevallen. Ik weet even niet hoe wij dat nu gaan oplossen. Ze wordt op dit moment overeind geholpen. Ze is aan het bloeden en het gaat niet goed. Mevrouw wordt op dit moment weggehaald. Ze moet even geholpen worden. Dit is heel erg vervelend."

Terugkeer

Doodkorte komt niet meer terug de studio in maar Fikse laat wel weten aan het eind van de uitzending dat de vrouw aan de beterende hand is. "Ze heeft alleen nog een bloedneus en een schaafwond." Huisarts Dick Kruijthoff is aan de theologische faculteit van de VU gepromoveerd op het onderwerp waarvoor Doodkorte aanwezig was en longarts Rick Paul had deelgenomen aan het onderzoek. Kruithoff en Paul deden uiteindelijk hun eigen verhaal en ook dat van haar. 

Andere gasten

Thomas van Groningen, die ook tafelgast was, was flink geschrokken van het voorval. "Ik zag het gebeuren. De tafel bij Op1 staat op een klein podium, waar vanwege camera-opstelling een hap uit is. Zij stapte net dat gat in, waardoor ze viel. Ze was geschrokken, maar het gaat nu weer goed met haar", schrijft hij op Twitter. Er was volgens hem ook een huisarts in de studio die direct kon helpen. Bertus Tichelaar, de hoofdredacteur van de EO, is tevreden met de manier waarop is gehandeld in de live-uitzending.

De uitzending van Op1 waarin het gebeurde, werd door 635.000 mensen bekeken op de dinsdagavond. 

Meer over