Serious request 2016 staat in teken van longontsteking

De traditionele benefietactie Serious request van radiozender 3FM haalt dit jaar geld op voor de bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen. Het Glazen huis staat dit jaar in Breda.

Het Rode Kruis kiest ieder jaar een zogenaamde 'stille ramp' waar al het opgehaalde geld van Serious request naartoe gaat. Dit jaar is dat de bestrijding van longontsteking. Volgens het Rode Kruis sterft elke 35 seconden een kind aan longontsteking. „Wereldwijd gaat het om ruim 900.000 jonge kinderen per jaar, die te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Het is de grootste doodsoorzaak bij kinderen onder de vijf jaar”, zo vertelde het goede doel in de ochtendshow van Giel Beelen.

8,5 miljoen

Om veel geld bij elkaar te krijgen laten drie 3FM dj's zich vlak voor kerst oplsuiten in het Glazen huis waar ze niets eten en plaatjes draaien voor geld. Vorig jaar werd er 7,5 miljoen euro bij elkaar gedraaid. Toen ging het geld naar jongeren in oorlogsgebieden. De opbrengst was toen veel minder dan het jaar ervoor toen 12,3 miljoen werd opgehaald.

 

Reageren