Serious Request zet Glazen Huis in 2016 opnieuw in Breda

27 mei 2015 15:20 | actualiteiten | Door Televizier

© 3FM

De 3FM-actie Serious Request keert in 2016 terug naar Breda. Het Glazen Huis keert daarmee na acht jaar terug naar de Noord-Brabantse stad.

Het Glazen Huis van Serious Request staat in 2016 in Breda. Dat maakte 3FM woensdagmiddag bekend. Het is de tweede keer dat de actie wordt gehouden in de Noord-Brabantse stad: ook in 2008 stond het Glazen Huis er al. Dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering haalden toen 5,6 miljoen euro op voor vluchtelingen.

Glazen Huis

3FM sluit tijdens Serious Request elk jaar drie dj's op in het Glazen Huis. Zij maken daar in de week voor kerst non-stop radio om geld op te halen voor een stille ramp. De eerste drie edities vonden plaats in Utrecht, maar sindsdien wisselde de gaststad ieder jaar. Breda is de eerste stad die het evenement na een paar jaar weer 'terug' krijgt.

Heerlen

Eerder werd al duidelijk dat de editie van 2015 in Heerlen plaatsvindt. Voor welke stille ramp dit jaar geld wordt opgehaald, maakt 3FM binnenkort bekend. Vorig jaar, toen het Glazen Huis in Haarlem stond, was het thema Hands off our girls en streden de dj's tegen seksueel geweld in conflictgebieden. Er werd een recordbedrag van 12,3 miljoen euro opgehaald.

Breda

3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers is blij dat Serious Request volgend jaar opnieuw neerstrijkt in Breda. "In 2008 stond het Glazen Huis op de Grote Markt en dat leverde een hartverwarmende editie van de actieweek op." Maar vóór Noord-Brabant is Limburg nog aan de beurt: "We kijken nu eerst vooruit naar editie 2015 in Heerlen, waarvoor we al hard aan de slag zijn."

Meer over