Schrikken

Simon Keizer vol ongeloof om misstanden bij The Voice of Holland

19 januari 2022 11:00 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© FastForward

Simon Keizer was samen met zijn boezemvriend Nick Schilder drie seizoenen coach in The Voice of Holland. De Volendammer heeft in die tijd nooit iets gemerkt van de misstanden bij de talentenjacht.

Simon (37) kreeg het nieuws te horen van zijn vrouw Annemarie. "Het was toen eerst nog mondjesmaat dat de info naar buiten kwam, want het Jeroen Rietbergen-bericht was nog niet bekend. Maar het is ontzettend schrikken, want ik ken die hele club natuurlijk. Wij hebben vanaf 2011 drie seizoenen op de stoel gezeten. Ongeloof, dat is denk ik het woord dat overheerst”, zegt de zanger in gesprek met Paul de Leeuw in diens podcast De Leeuw Lult Verder.

Mis het niet: Hier kun je de uitzending van Boos zien 

Stomheid

Bij Simon overheerst vooral ongeloof nu de beerput van The Voice of Holland geopend is. “Het is niet dat ik het niet geloof, maar dat ik er niet bij kan met mijn hoofd. Daar was de situatie voor mijn gevoel ook helemaal niet naar. Je bent een tv-programma aan het opnemen. Dus ik was echt met stomheid geslagen."

BOOS 

Na gedegen onderzoek van het programma BOOS van Tim Hofman blijkt er al jaren sprake van machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland. De uitzending van BOOS over de talentenjacht is donderdag om 16:00 uur te zien op YouTube.

Meer over