Sinterklaas 2013: aankomst in Groningen

16 November 2013 08:15 | actualiteiten | Door Televizier

Sinterklaas en zijn pietengevolg zetten voet aan wal in Groningen. Tenminste, als Pakjesboot 12 zonder problemen aanmeert.

Onderweg waren er zoals gebruikelijk weer eens problemen. De stoomboot van Sint moest rechtsomkeert maken omdat een Piet de staf van Sinterklaas was vergeten mee te nemen uit Spanje. Hartstikke stom natuurlijk! Hopelijk komt het gevolg toch nog op tijd aan. Verslaggever Jeroen Kramer, interim-burgemeester ­Vreeman en duizenden kinderen wachten hen op.

Onvergetelijke ontvangst

Vanaf de Westerhaven lopen Sint en Pieten naar de Grote Markt, waar ze een groots onthaal krijgen bij het Stadhuis. De burgemeester van Groningen is er blij mee: „Dit is een mooie aankomstplek, ­met een prachtige historische binnenstad. Wij zullen Sint een onvergetelijke ontvangst bezorgen.”

Zwarte Piet

De intocht verloopt volgens de NTR als voorgaande jaren. De commotie over Zwarte Piet heeft wat dat betreft geen gevolgen. Erik van Muiswinkel zien we tijdens de aankomst als vanouds ook voorbijkomen.

Wat hem betreft kan Zwarte Piet wel ‘minder zwart en minder knecht worden’. „Het zou de regering een voorwerp van aanhoudende zorg moeten zijn”, aldus de cabaretier. „En de regering, als het om Sint en Piet gaat, dat zijn wij zelf.”

Lees ook het interview dat Televizier.nl eerder had met de hoofdpiet.

Dieuwertje Blok zit klaar in de studio, verslaggever Jeroen Kramer kijkt uit naar de stoomboot op de kade van Groningen.

Meer over