Sinterklaas komt dit jaar aan in Meppel

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Meppel. Het is de eerste keer dat de goedheiligman in de provincie Drenthe aankomt.

Omroep NTR organiseert de landelijke Sinterklaas-intocht dit jaar voor het eerst in Drenthe. Sint en zijn Pieten meren op zaterdag 14 november aan in het provinciestadje Meppel, waar ze natuurlijk verwelkomd zullen worden door alle kinderen uit de omgeving.

Schoen zetten

Burgemeester Jan Westmaas is heel blij dat hij de goedheiligman mag ontvangen in Meppel. "Het is geweldig dat wij Sinterklaas dit jaar als eerste mogen verwelkomen in ons land. Deze dag is het meteen ook het startsein voor alle kinderen om hun schoen weer te zetten," laat hij weten. De Drenthse commissaris van de Koning Jacques Tichelaar valt de burgemeester bij: "Ik geloof in Sinterklaas; voor mij gaat een lang gekoesterde wens in vervulling."

Dieuwertje Blok

De centrale presentator van het evenement is ook dit jaar Dieuwertje Blok. Zij wordt bijgestaan door vaste verslaggever Jeroen Kramer. De NTR doet verslag van de intocht in een extra lange aflevering van Het Sinterklaasjournaal op zaterdag 14 november van 12.00 tot 13.15 uur op NPO Zapp. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen.

Lees ook:
Het Sinterklaasjournaal is genomineerd voor een Zilveren Nipkowschijf

Reageren