Sinterklaasjournaal 2016: Er zijn ook Zwarte Pieten bij

9 november 2016 17:59 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot NPO 3

Zijn de Pieten dit jaar zwart, wit, met roetvegen of in stroopwafelkleur? Het Sinterklaasjournaal gaf 't antwoord: ze zijn klassiek zwart én blank.

De spanning werd opgebouwd in de eerste minuten door Dieuwertje Blok die contact zocht met de pakjesboot waar dit jaar extra veel cadeaus op zitten. Ze sprak met Sinterklaas die zijn Pieten er uiteindelijk bij riep, immers "zonder Piet komt Sint niet". Ze kwamen tevoorschijn achter opgestapelde presentjes en bleken behoorlijk gemeleerd van kleur. Dat bevestigt eerdere berichten dat er meerdere kleuren Pieten van de partij zijn.

Pretpark Pietenhuis

Daarnaast was er aandacht voor het Grote Pietenhuis waar verslaggever Lex Uiting een kijkje ging nemen. Wat bleek: het pand is in handen gevallen van de handige zakenman Bennie van Gisteren die het heeft omgedoopt tot Pretpark Pietenhuis. Dat mag misschien niet, maar hij doet het wel. 

Afbeelding

Druk in Maassluis

Tot slot werd nog even geschakeld met Maassluis, waar iedereen druk is met de voorbereidingen van de intocht zaterdag. Verslaggever Jeroen Kramer had moeite om de haven te vinden, tot hij bij de sluiswachter van Maassluis kwam die het nieuws over de komst van Sinterklaas totaal gemist had. Hij was dus nog niet eens begonnen aan de voorbereidingen. Als dát maar goed gaat...

Meer over