Sinterklaasjournaal en Hollands Hoop genomineerd voor Nipkowschijf

14 mei 2015 10:56 | actualiteiten | Door Televizier

© NTR - Roel Jorna

De genomineerden voor tv-vakprijs de Zilveren Nipkowschijf zijn bekend: het Sinterklaasjournaal, dramaserie Hollands Hoop en reisserie Onze Man In Teheran.

Elk jaar reiken tv-critici van kranten en tijdschriften de Zilveren Nipkowschijf uit aan het tv-programma dat zij het beste vonden. Dit keer hebben zij Het Sinterklaasjournaal (NTR), Hollands Hoop (VARA-VPRO-NTR) en Onze Man In Teheran (VPRO) genomineerd. Een eervolle vermelding is er voor Zondag Met Lubach. Dat werd woensdag bekend in De Wereld Draait Door.

Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal viel dit tv-seizoen op doordat het inspeelde op de zwartepietendiscussie. Dat deed het kinderprogramma op een creatieve manier: naast de Zwarte Pieten kwamen er ook Witte Pieten en 'opa Piet' werd een soort Zwarte Sinterklaas.

Hollands Hoop

Minstens net zo spannend als het Sinterklaasjournaal is Hollands Hoop, een dramaserie over een gezin dat in Groningen een boerderij erft met een grote wietplantage. Hoofdrollen zijn er voor Kim van Kooten en Marcel Hensema, die ook een tweede seizoen mogen maken.

Onze Man In Teheran

De derde genomineerde is het reisprogramma Onze Man In Teheran van Thomas Erdbrink, een van de laatste westerse verslaggevers in Iran. Hij liet de kijker zijn land zien van een heel andere kant, met persoonlijke verhalen.

De uitreiking van de Zilveren Nipkowschijf is op 10 juni.

Lees ook:
Vorig jaar won dramaserie Ramses de Zilveren Nipkowschijf. 

 

Meer over