Sinterklaasjournaal wil niks zeggen over Zwarte Piet

24 oktober 2016 13:37 | actualiteiten | Door Televizier

© Wim Kluvers

Het Sinterklaasjournaal wil niet zeggen of Zwarte Piet zwart blijft in het kinderprogramma. De vraag kwam nadat RTL eerder vandaag bekend maakte dat ze Zwarte Piet heeft afgeschaft.

Bij RTL kan Piet de schoensmeer voortaan thuislaten, de zender heeft besloten dat het tijdperk Zwarte Piet ten einde is omdat te veel mensen aanstoot namen aan zijn kleur. Piet gaat voortaan door het leven met een paar vegen op z'n wang. Nu is de grote vraag wat het Sinterklaasjournaal doet.

9 november

De afleveringen van het nieuwe seizoen zijn allang opgenomen, maar het kinderprogramma houdt de Piet-kleurkeuze voorlopig nog voor zich. „Dat kan iedereen in de eerste aflevering zien”, is het enige commentaar dat de NTR wil geven. De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal wordt op 9 november uitgezonden. Vorig jaar was Piet nog gewoon zwart.

Hoofdpiet

In mei van dit jaar werd bekend dat hoofdpiet Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer opstapten bij het Sinterklaasjournaal omdat ze vonden dat Zwarte Piet niet snel genoeg veranderde. Erik van Muiswinkel werd door tegenstanders van Zwarte Piet vorig jaar aangeklaagd en bedreigd om zijn rol als hoofdpiet.

Meer over