Longeneeslijk

Slecht nieuws voor Eva uit Over Mijn Lijk

14 juni 2024 13:58 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© BNNVARA / SkyhighTv
Het ziekenhuis had donderdag geen goed nieuws voor de 26-jarige Eva Hermans-Kroot, die we kennen uit het recente seizoen van Over Mijn Lijk. "Het is gewoon kut", schrijft ze.

Ze meldt het nieuws op haar Instagram-pagina Longeneeslijk.

Groei

Ze valt meteen met de deur in huis. "Het is weer gegroeid. Ze zien op veel plekken in de longen dat er weer groei van de tumoren optreedt. In het hoofd is het wel goed zei de arts." Eva kreeg verschillende opties zoals chemo, doorgaan met haar pillenkuur (wat niet zorgt dat het stopt met groeien) of iets experimenteels. Ze omschrijft het als niet echt goed, maar meldt ook dat ze niet veel anders had verwacht. Eva had ook al over de opties nagedacht.

Chemo

"Ondanks dat ik echt heb overwogen geen chemo meer te doen en hier tranen voor heb gelaten, wil ik het toch gaan proberen met de chemo. Het is een combinatie van 2 chemo’s welke ooit al is eerder heb gehad maar niet in deze combi", gaat ze haar post verder. Ze krijgt wel een verlaagde dosis omdat ze al wat zwakker is. 

Aanpak

Op 24 juni start ze met de kuur en daarnaast moet ze vitamines slikken en krijgt ze af en toe een vitamine B12 spuit.
"Hoe ik er onder ben: ik voel me kut dat het einde misschien nu echt nadert. Ik hoop echt dat de chemo aanslaat en dat ik nog een droom mag verwezenlijken, maar ik ga er echt echt keihard voor en ben vooral trots dat ik het toch nog probeer."

Het laatste seizoen van Over Mijn Lijk kijk je terug op NPO Start.

Meer over