Gescheurd netvlies

Slimste Mens-kandidaat Erik van Looy met afgeplakt oog in uitzending

31 januari 2023 21:09 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Still Uitzendinggemist
Het is een gezicht wat je niet vaak ziet op televisie. Een kennisquiz-speler met een afgeplakt oog. Maar deze De Slimste Mens-deelnemer moest en zou zijn deelname voortzetten. Eerst speelde Erik van Looy met een gescheurd netvlies totdat de oogarts ingreep en hem 's ochtends vroeg opereerde.

De kandidaat kreeg een speciale monitor voor zijn neus zodat hij de quizvragen met zijn gezonde rechteroog kon lezen.

Humor

Zoals meestal ziet Van Looy ook hier de humor wel van in. In november tijdens de opnames zag hij ineens vliegjes voor zijn ogen. Het netvlies van de bekende Vlaming was gescheurd en had losgelaten. Hij moest onmiddellijk geopereerd worden. "Kan dat niet een weekje later", vroeg hij aan de dokter. "Alleen als u uw zicht wil kwijtraken", antwoordde hij. Om zeven uur 's ochtends lag hij onder lokale verdoving op de operatietafel en een paar uur later zat hij in Hilversum weer in de studio. 

Dubai

Het kwaad gebeurde waarschijnlijk al een week voor de opnames toen Van Looy in Dubai op vakantie was. "Daar heb je van die kunstmatig aangelegde stranden. Normaal is er amper een golfje te zien, maar die dag was er een woeste zee. Mijn broer waarschuwde nog dat ik er niet in moest gaan, maar dat moet ge nóóit tegen mij zeggen. Uiteraard sloeg er een golf in mijn oog." En vanaf toen waren de 'vliegjes en vlekjes' er. 

Van Looy neemt het vanavond in De Slimste Mens op tegen Maya van As (cabaretduo Vlamousse) en Annefleur Schipper (vaste tafelgast bij Khalid & Sophie). 

Meer over