Somertijd wint AVRO Gouden Radioring

Het programma Somertijd van Radio Veronica is de winnaar van de Gouden RadioRing 2013. De prijs werd uitgereikt tijdens het AVRO RadioGala van het jaar. 

Het programma versloeg Timur Open Radio (3FM, BNN) en Helemaal Haandrikman (KRO, Radio 2).  DJ Rob van Someren van Radio Veronica reageerde dolblij: ‘Wat een grote eer om door het Nederlandse publiek tot beste programma te zijn verkozen! We zijn als team van Somertijd ontzettend trots om deze award in ontvangst te mogen nemen.’

Radioman en radiovrouw

Het AVRO RadioGala van het Jaar bezorgde ook andere radiomakers een geweldige avond. Zo koos het publiek KRO-dj Bert Haandrikman tot beste radioman van het jaar. Daarmee versloeg hij Edwin Evers en Gerard Ekdom. Claudia de Breij kreeg de ZilverenRadio Ster Vrouw. Ze liet daarmee concurrenten Annemieke Schollaardt (Tros, 3FM) en Roosmarijn Reijmer (VPRO, 3FM) met lege handen achter.

Marconi Awards

Naast het publiek zorgde ook een vakjury voor spanning. Zij reikten de Marconi Awards uit voor beste zender, oeuvre en aanstormend talent. SkyRadio mag de award voor beste radiozender van 2013 aan de prijzenkast toevoegen. Concurrenten 3FM en Q-Music stonden daarmee in de kou. De gelukkige winnaar van de Marconi Oeuvre Award is Peter van Bruggen. Angelique Houtveen van Radio 6 en FunX werd tot aanstormend talent gekozen.

 

Reageren