'By the nonnen'

Songfestival-duo Jan en Edsilia haalt Engels op bij nonnen in Vught

24 Januari 2020 15:13 | actualiteiten | Door Constance van Amstel

© Instagram Jan Smit
Jan Smit en Edsilia Rombley spijkeren 'bij de nonnen in Vught' hun Engels bij. Hun Engels moet goed zijn voor hun grootse presentatieklus van Eurovisie Songfestival.

Het Eurovisie Songfestival 2020 is pas in mei, maar nu al zijn de presentatoren druk met de voorbereidingen. Aanstaande dinsdag vindt namelijk de loting plaats waarbij wordt bepaald welk land in welke halve finale moet optreden. Eerder deze week oefenden Jan Smit en Chantal Janzen al met het omhoog houden van de landen. En nu is het de beurt aan Jan en Edsilia Rombley, de derde presentator van het event, hun Engels. 

Nonnen van Vught

Voor de het ophalen van het Engels is gekozen voor de beroemde 'nonnen van Vught' oftewel het het Regina Coeli Language Institute. In een video op Instagram deelde Edsilia vrijdagochtend al mede dat ze was gearriveerd voor haar eerste dag en dat ze mogelijk Jan Smit nog tegen het lijf zou lopen. De Volendammer beleefde vandaag zijn laatste dag van de taaltraining. 

'By the nonnen'

De twee troffen elkaar kennelijk in de gang, want ze namen samen een hilarisch filmpje op. Dat ging ongeveer zo:

Jan: This is my last day.

Edsilia: This is my first day.

Jan: And we are here...

Edsilia: ...by the nonnen.

Jan: By the nonnen? hahah! En that is why this is her first day

Edsilia: But it is going great!

Resultaat live op tv

Aan het einde van de cursusdag laat Edsilia haar volgers weten dat ze veel opgestoken heeft. Het resultaat is dinsdag te zien op 16:10 uur op NPO 1 in Eurovisie Songfestival 2020: Loting halve finales

Of Chantal Janzen ook op cursus is geweest, is niet bekend. 

Meer over