Songfestival trok ruim 195 miljoen kijkers

4 Juni 2014 11:03 | actualiteiten | Door Televizier

Meer dan 195 miljoen mensen hebben naar de finale van het Eurovisie songfestival gekeken. Het aantal kijkers is verdeeld over ruim 40 landen.

Miljoenen televisiekijkers zagen hoe The Common Linnets de prachtige tweede plek op het muziekevenement behaalden. ‘’Deze kijkcijfers illustreren dat het Eurovisie Songfestival nog steeds enorm leeft in Europa", reageert festivalsupervisor Jon Ola Sand.

Wereldwijde populariteit

Waylon en Ilse DeLange zijn in één klap populair bij een wereldwijd miljoenenpubliek. Toch gaat de Europese tour nog niet van een leien dakje. Zo ontbrak Waylon bij het eerste buitenlandse optreden van The Common Linnets. Heel Nederland ging tevergeefs naar hem op zoek. De zanger richt zich voorlopig alleen op zijn solocarrière. 

Stijging

Vorig jaar keken er wereldwijd nog 170 miljoen mensen naar het liedjesfestijn. Deze stijging is te verklaren doordat er steeds meer jongeren naar het Songfestival kijken. De organisatie is erg blij met de groeiende groep jeugdige kijkers. ‘’Zij zijn belangrijk voor de toekomst van het festival’’. 

In Nederland keken er 5,1 miljoen mensen naar de finale van het Eurovisie Songfestival.

Meer over