Zekere voor het onzekere

Songfestivalinzending Jeangu Macrooy plaatst zichzelf in quarantaine

14 maart 2020 12:07 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© Anton Corbijn
Jeangu Macrooy neemt het zekere voor het onzekere wat zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival betreft. De Nederlandse inzending heeft uit angst voor het coronavirus besloten om thuis in quarantaine te gaan.

In samenspraak met Avrotros heeft Macrooy besloten om thuis in isolatie te gaan. “Ik heb donderdag net als heel veel mensen de persconferentie zitten kijken en meegekregen wat de maatregelen zijn. Vlak daarna hebben we met mijn team en Avrotros besproken dat ik de komende periode uit voorzorg ook zo min mogelijk sociaal menselijk contact moet hebben”, zegt de zanger in gesprek met Humberto Tan op NPO Radio 1.

Losse schroeven 

De maatregel is op zichzelf opmerkelijk, maar in het verlengde daarvan is het ook nog maar de vraag of het liedjesfestijn, dat staat gepland van 12 tot 16 mei in Rotterdam, doorgaat. Macrooy maakt zich daar zeker zorgen om. “Ik zou jokken als ik me niet een beetje zorgen daarover maak. Maar ja, ik hoop gewoon dat het door deze maatregelen lukt om het in die drie weken in te dammen en onder controle te krijgen. Het zou wel echt super jammer zijn, maar ik kan alleen maar hopen dat het geen invloed heeft op het Songfestival.”

Inkomsten 

Macrooy zag net als veel collega’s - ook uit andere beroepsgroepen - zijn inkomsten opdrogen door het coronavirus. “Ik zit wel echt enorm te balen daarvan. Maar collega’s om me heen moeten ook dingen verzetten en hebben drie weken gewoon geen inkomsten.” Avrotros springt vooralsnog niet bij. “Ik red me nu wel prima hoor”, sluit de Grow-zanger af.

Meer over