De Mallemolen

Songfestivalzangeres Heddy Lester overleden

31 januari 2023 09:51 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© KRO-NCRV
En met alle positieve ontwikkelingen rond de loting en het thema van het Eurovisie Songfestival van dit jaar, is er ook triest nieuws te melden. De Mallemolen-zangeres Heddy Lester is maandag op 72-jarige leeftijd overleden.

Lester overleed in haar huis in Amsterdam aan de gevolgen van blaaskanker.

Bekendheid

Bij het grote publiek oogstte de zangeres vooral bekendheid door haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1977 met De Mallemolen.

Twaalfde

Bij de liedjesstrijd die dat jaar in Londen was, eindigde Lester met 35 punten op de twaalfde plaats. De editie van dat jaar werd gewonnen door de Franse zangeres Marie Myriam met het nummer L'oiseau et l'enfant.


Klassieker

Het is misschien niet meteen de allergrootste hit waar je aan denkt uit het Nederlandse Songfestival-verleden. Toch groeide het door de jaren heen uit tot een klassieker en wordt het op Songfestival-feestjes uit volle borst meegezongen. Diverse andere artiesten zoals Paul de Leeuw en Ruth Jacott hebben het liedje aan hun repertoire toegevoegd.

Op TV

Een van de laatste keren dat we Lester op televisie zagen, was in 2020 bij Even Tot Hier en in Soundtrack van de bevrijding. En ze speelde de moeder van Gerri van Vlokhoven (Frank Lammers) in de film Groeten van Gerri.

Meer over