Sonja Bakker voor rechter gesleept wegens plagiaat

19 januari 2015 13:22 | actualiteiten | Door Televizier

Volgens de Heerhugowaardse diëtiste Bea Pols heeft Sonja Bakker haar afvalteksten rücksichtlos overgeschreven. Daarom moet Sonja voor de rechter komen.

Volgens Bea zit Sonja haar al sinds 2006 dwars door hele teksten te kopiëren. Aan de Telegraaf vertelt Bea dat ze er meer dan genoeg van heeft. „Ik maak er werk van, de conceptdagvaarding is verstuurd. We zien elkaar in de rechtszaal.” De laatste druppel voor Bea gebeurde in juni vorig jaar. „Ik bracht in maart mijn boek Afslanken met Bea is een feestje! uit. En wat schetst mijn verbazing? Gebruikt Sonja sinds juni op haar site ineens de slogan: Afvallen is een feestje. Ongelooflijk… Dit móet stoppen!”

Persoonlijke excuses

In 2006 maakte Sonja het volgens Bea nog bonter. Toen zou Bakker hele stukken van Pols hebben overgenomen. Bea hoeft geen bakken met geld van multimiljonaire Bakker te zien: „Het enige dat ik wil, is persoonlijke excuses, zuivering van mijn naam en een klein beetje compensatie voor geleden schade plus gemaakte advocaatkosten."

 Sonja Bakker laat weten dat ze 'erg naar wordt', van de zaak. „Ik kan niet anders zeggen dat wat mevrouw Pols nu doet een schreeuw om aandacht is. Ik richt me op de positieve dingen."

Wordt vervolgd...

The Common Linnets werden deze zomer ook al beschuldigd van plagiaat

Meer over