Sony gaat tv-zenders streamen via PlayStation

Sony  gaat met PlayStation Vue, een eigen tv-streamingdienst, de concurrentie aan met de kabeltelevisie in de Verenigde Staten.

Bezitters van een PlayStation 2 of 3 kunnen via de nieuwe streamingdienst PlayStation Vue alle standaard Amerikaanse tv-zenders ontvangen, zonder dat ze een contract af moeten sluiten bij een kabelmaatschappij. Het is wél noodzakelijk om je te abonneren PlayStation Vue.

PlayStation Vue

PlayStation Vue is in eerste instantie alleen beschikbaar in New York. De gebruikers in The Big Apple kunnen kijken naar 75 verschillende zenders, waaronder CBS, Fox en NBC. Ook kunnen programma’s tot drie dagen na de uitzending worden teruggekeken.

Sony

Sony geeft tevens de optie om programma’s op te nemen, die vervolgens 28 dagen dagen in de cloud blijven staan. Er is geen sprake van een opslaglimiet, het is dus niet erg om een aantal uitzendingen te missen.

Tv-zenders

Uiteindelijk moet PlayStation Vue begin 2015 voor iedereen in de Verenigde Staten beschikbaar worden. Ook wil Sony dat de dienst zo snel mogelijk als applicatie voor de iPad wordt gelanceerd. Of de streamingservice ook in Nederland wordt geïntroduceerd is nog niet bekend.

Of PlayStation Vue uiteindelijk zo groot gaat worden als Netflix weten we natuurlijk nog niet, al zal het nog wel even duren voordat Sony Netflix-series als The Crown kan evenaren.

Meer over:

Reageren