Speciale aflevering

Sophie & Jeroen staat vanavond volledig in het teken van Youp van 't Hek

20 mei 2024 12:06 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Bob Bronshoff
De uitzending van Sophie & Jeroen draait maandagavond helemaal om cabaretier Youp van 't Hek. Samen met presentator Jeroen Pauw blikt de cabaretier terug op de 50 jaar die hij in de Nederlandse theaters stond. Aanstaande zaterdag speelt Van 't Hek zijn laatste voorstelling in Koninklijk Theater Carré.

Speciale uitzending

Youp van 't Hek stond maar liefst 50 jaar op het podium als cabaretier, waarbij vrijwel elke voorstelling te zien was bij BNNVARA. Namens de omroep verzorgde hij zelfs tien keer de oudejaarsconference op NPO 1. Vanavond wordt tijdens de speciale uitzending van Sophie & Jeroen stilgestaan bij zijn carrière en afscheidstournee.

Van 't Hek is vanavond de enige gast aan tafel. Zijn vrienden Guus Meeuwis, Claudia de Breij en striptekenaar Kamagurka zijn in de studio aanwezig. Youp zal deze bijzondere aflevering afsluiten met zijn lijflied 'Niemand weet hoe laat het is'.

Zijn afscheid

In het kader van zijn afscheid wordt de documentaire YOUP nog eens uitgezonden. Deze documentaire is op 25 mei bij BNNVARA op NPO 1 te zien. De afscheidsvoorstelling van Youp is binnenkort ook op televisie te zien. BNNVARA zendt de laatste voorstelling van Youp van 't Hek op zaterdag 1 juni om 20.30 uur uit op NPO 1. Deze voorstelling draait om keihard lachen, om alles wat het leven in Youps ogen zowel aantrekkelijk als belachelijk maakt. 

De speciale uitzending van Sophie & Jeroen is vanavond om 19.00 uur op NPO 1 te zien.

Meer over