Sport is de klos! Fox schrapt twee programma’s

28 mei 2014 10:25 | actualiteiten | Door Televizier

Fox stopt met het uitzenden van sportprogramma's op het open kanaal. Fox Voetbal en Fox Sport Centraal verdwijnen definitief van de buis.

Het open kanaal van Fox stopt de komende jaren met het uitzenden van sport. Fox Voetbal (maandagavond) en het dagelijkse Fox Sport Centraal zijn niet meer te zien op de zender. Het is het gevolg van de verloren strijd om de samenvattingen van de Eredivisie en de tegenvallende kijkcijfers. 

Bevestiging

Maarten van Rooijen van Fox bevestigt het nieuws tegenover BNR Nieuwsradio. "We zijn in augustus 2013 met die programma's gestart, met andere verwachtingen dan de resultaten nu laten zien. Wie hielden toen we daarmee startten ernstig rekening met een ander feit: de mogelijkheid voor het verwerven van de eredivisiesamenvattingen. Nu daarin onderweg een andere keuze is gemaakt, zullen we komend seizoen ook een ander profiel kiezen voor de zender." 

Opvallend

Na de overname van Eredivisie Live koos Fox voor sport als belangrijkste pijler. Het is opvallend dat de zender van mediamagnaat Rupert Murdoch met het open kanaal al snel een andere weg inslaat. Waar de prioriteit precies komt de liggen in nog niet duidelijk.

Zwaar geschut

De Amerikaanse televisiegrootmacht kwam met zwaar geschut de Nederlandse markt op en haalde voor Fox Sports bekende gezichten als Toine van Peperstraten, Jan van Halst en Barbara Barend binnen. Barend koos al snel eieren voor haar geld en diende haar ontslag in. 

Ontslag

Volgens BNR Nieuwsradio worden er 15 mensen ontslagen. Het lijkt er sterk op dat de presentatrice de juiste keuze heeft gemaakt door Fox vroegtijdig te verlaten, al wordt het ontslag van de 15 medewerkers nog niet door Van Rooijen bevestigd. 

Hoop

Er is nog hoop voor onder andere Van Halst en Van Peperstraten, zo liet de woordvoerder van Fox weten. ‘’Als in 2017 de rechten vrijkomen, bekijken we het opnieuw.’’

Tot die tijd moeten we voor de samenvattingen van de Eredivisie bij de NOS zijn.

Meer over