Prins op het witte paard

Sprookjesaanzoek aan Hadewych Minis ging bijna mis

28 maart 2023 12:57 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© ANP KIPPA/Marco de Swart
Tibor Lukács had een perfect sprookjesaanzoek in zijn hoofd om zijn grote liefde Hadewych Minis mee ten huwelijk te vragen. Maar, dat liep even anders dan hij van te voren had bedacht, vertelt hij in een interview met 'Vriendin'.

Al sinds 2002 is het stel samen. Tien jaar later, in 2012 besluit Tibor op zijn knieën te gaan.

Galopperend op een wit paard

En hij pakt flink uit met het aanzoek. "Ergens op een landgoed regelde ik een wit paard. Ik had bedacht: dan kom ik aanrijden, galopperend als de prins op het witte paard, en vraag ik haar ten huwelijk."

Veel te eng

Wat hiervoor niet geheel onbelangrijk is, is dat je kan paardrijden. En dat kan Tibor niet. "Dat paard was zo groot dat het me niet eens lukte om er goed op te zitten met mijn pak aan en ik vond het uiteindelijk ook veel te eng! Toen is er een vrouw naast me gaan lopen die het paard vasthield."

Romantisch ja

Het aanzoek was minder stoer dan Tibor van te voren had verwacht. "Ik was wél zo slim geweest om een fotograaf in de bosjes te laten liggen om alles vast te leggen," aldus Tibor. Maar het allerbelangrijkste is dat Hadewych ja zei. Het stel trouwde uiteindelijk op dinsdag 7 augustus 2012. 

Meer over