Star Trek-acteur Anton Yelchin (27) overleden

De Amerikaanse filmacteur Anton Yelchin, bekend van onder meer Star trek, is zondag bij een auto ongeluk om het leven gekomen. Hij was 27 jaar oud. 

Zijn overlijden werd zondagavond officieel bekend gemaakt door een woordvoerder van de familie. Yelchins lichaam werd door vrienden thuis gevonden: hij was vermorzeld door zijn eigen auto terwijl hij de post uit zijn brievenbus haalde. Op dat moment is zijn voertuig ongemerkt van de steile parkeerplaats naar beneden gegleden. 

Mysterie

Volgens de politie is van een misdrijf niet direct sprake, toch kunnen ze niet verklaren waarom Anton was uitgestapt terwijl de auto nog stationair draaide. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar mogelijke technische mankementen aan het voertuig. 

Pavel Chekov

Yelchin werd op 11 maart 1989 geboren in het Russische Leningrad. Hij maakte zijn acteerdebuut op 11-jarige leeftijd in een aflevering van ziekenhuisserie ER. Ondanks tientallen (kleinere) rollen in films en tv-shows als Huff en Law & Order werd hij bij het grote publiek pas echt bekend in 2009 toen hij in de reboot van de Star trek filmserie de rol van kadet Pavel Chekov voor zijn rekening nam. Daarnaast was hij te horen in de diverse Smurfen film, waarin hij zijn stem leende aan Klungel. 

Star Trek Beyond

Yelchins' laatste Star trek film, getiteld Beyond, gaat eind juli in premiere. Producent Paramount heeft in een verklaring laten weten zijn onvoorziene, te vroege dood te betreuren: "Als lid van de Star trek familie werd hij door velen geliefd en door iedereen gemist." Zijn collega John Cho, die Hikaru Sulu speelt in Star trek, deelde de volgende tweets.

Reageren