Start van Serious Request 2016: Frank en Domien zijn er klaar voor

18 december 2016 11:27 | actualiteiten | Door Televizier

© NPO 3FM - HP van Velthoven

Vanavond begint in Breda de dertiende editie van Serious Request. 3FM-dj's Frank van der Lende en Domien Verschuuren zijn klaar voor hun verblijf in het Glazen Huis.

Frank laat op Twitter weten dat hij zijn koffer heeft gepakt. Bij het ontbijt genoot hij voor voorlopig de laatste keer van een broodje met hagelslag. (Artikel gaat verder onder de tweets.)

Ook Domien geniet van lekker eten nu het nog kan: gisteravond ging hij heerlijk dineren, waarbij hij natuurlijk proostte op de komende week. (Artikel gaat verder onder de tweet.)

Hardwell

Rond 20.15 uur worden Frank en Domien door dj Hardwell opgesloten in het Glazen Huis. Vanaf dat moment gaan ze zes dagen lang - zonder te eten - radio maken. Dit doen ze om geld op te halen voor kinderen die sterven aan longontsteking, een stille ramp die jaarlijks 900.000 kinderen het leven kost.

Maar twee dj's

Nieuw dit jaar is dat er maar twee dj's in het Glazen Huis zitten in plaats van de gebruikelijke drie. Daardoor is het schema voor Frank en Domien extra zwaar: ze staan ieder maar liefst twaalf uur per dag achter de microfoon. De verdeling is als volgt:

Poes

Oorspronkelijk zouden Frank en Domien gezelschap krijgen van een poes in het Glazen Huis. De 4-jarige asielpoes 'Tosti' vond echter al ruim voor Serious Request begon een nieuw thuis bij een adoptiegezin in Apeldoorn. En dus kan de poes nu vanaf de bank luisteren naar Frank en Domien.

Slaapgasten

Geen Tosti dus in Breda, maar de dj's krijgen wél bezoek van slaapgasten. Onder meer Humberto Tan, Dionne Stax, Ali B en de heren van StukTV komen een nachtje 'logeren', al zal van slapen niet veel terechtkomen.

Tv

Serious Request is natuurlijk 24 uur per dag op de radio te volgen, maar ook op televisie is er aandacht voor de actie. Elke dag zendt NPO 3 tussen 19.30 en 20.20 uur de highlights uit. Het slot van Serious Request is op kerstavond van 19.30 tot 21.30 uur op de buis.

Lees ook:
Het Glazen Huis wordt dit jaar zwaar beveiligd 

Meer over