Stroomstoring zorgt voor problemen bij tv en radio

De grote stroomstoring van vrijdagochtend trof ook de media. Dankzij noodaggregaten op het Mediapark konden veel tv- en radio-uitzendingen toch doorgaan.

Een enorme stroomstoring legde vrijdagochtend grote delen van Noord-Holland plat. Ook in Hilversum was er geen elektriciteit, wat de nodige gevolgen had voor radio, tv en internet.

Noodstroom

Radio- en tv-uitzendingen konden grotendeels doorgaan. Op NPO 1 en RTL 7 waren extra nieuwsuitzendingen te zien over de stroomstoring. Zenders als Radio 1, Radio 538 en Q-music waren even uit de lucht, maar schakelden toen over op noodstroom. Ook regionale omroepen zoals RTV Noord-Holland bleven uitzenden. Radio 2 had een creatieve oplossing:


NOS.nl

De noodstroomvoorziening die werd ingezet voor radio en tv, bleek niet te werken voor internet. De website van de NOS was een uur lang uit de lucht. Verschillende Kamerleden gaan hier vragen over stellen aan staatssecretaris Sander Dekker (Media). "Ik wil weten wat hiervan de reden is. Misschien is er een technische reden, maar als er niet aan is gedacht dan is dat wel vreemd. Online is tegenwoordig net zo belangrijk als tv en radio," zegt D66-Kamerlid Kees Verhoeven tegen NU.nl.

Televizier

Ook op de redactie van Televizier.nl was geen stroom. Inmiddels kunnen we weer aan het werk en verschijnen er weer updates op de site.

Lees ook:
Een kleine stroomstoring eerder deze maand kostte RTL Late Night veel kijkers.

Reageren