Afscheid nemen

Sven Hammond reageert op stoppen Matthijs Gaat Door: 'Alleen maar verliezers'

1 december 2022 11:15 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© MediaLane/ Hans Peter
Door het vertrek van Matthijs van Nieuwkerk bij BNNVARA komt er ook officieel een einde aan Matthijs Gaat Door. Sven Hammond en De Big Band, die al sinds het begin betrokken waren bij de opnames, reageren nu voor het eerst hierop.

Ze vinden het uiteraard enorm jammer, maar stoppen zelf zeker niet met muziek maken.

Matthijs van Nieuwkerk

Zo'n anderhalve week geleden liet Matthijs van Nieuwkerk weten per direct te stoppen bij omroep BNNVARA. De presentator vond het namelijk jammer dat de omroep openlijk twijfelde aan zijn oprechtheid. Terecht of niet, maar dit betekent dus ook officieel het einde van zijn zaterdagavondtalkshow Matthijs Gaat Door.

Sven Hammond Big Band

De Sven Hammond Big Band, die al vier seizoenen lang verantwoordelijk was voor het muzikale vertier, reageert nu ook op Facebook op dit stoppen. "Vorige week is bekend geworden dat Matthijs van Nieuwkerk per direct stopt met zijn werkzaamheden voor BNNVARA", beginnen ze hun bericht. "Dat betekent dat het programma Matthijs Gaat Door waar we vier enorm succesvolle seizoenen aan mee hebben mogen werken ook ten einde is gekomen. Dit doet ons ontzettend veel verdriet, wetende hoeveel mensen elke week genoten van hun show."

Muzikaal vertier

Ze kijken terug op vier prachtige reeksen waar "wij met de (big)band, de redactie, de productie, de geluidsmensen, het licht team, de camera crew, de regie en uiteraard Matthijs, met enorm veel liefde, toewijzing en passie aan gewerkt hebben. Een show waarin we hebben laten zien en bewezen dat muziek (zelfs jazz!) op televisie wel voor een groot publiek en prime-time succesvol kan zijn. Een podium van formaat. In deze zaak zijn alleen maar verliezers."

Op naar de toekomst

Maar het einde is dit zeker niet voor ze. "Wat we met z'n allen hebben neergezet, is niet uit te wissen. Wij zijn super dankbaar en trots dat we de kans hebben gekregen om dit avontuur aan te gaan. Voor de Sven Hammond Big Band is dit dan ook niet het einde gelukkig", zo stellen ze de fans ook alvast gerust. "De eerste shows voor volgend jaar staan al gepland en meer volgen."

Meer over